+358 50 3500 552

Konenäön PC -ohjelmistot

Uusi Cognex Vision Pro 10 on Windows PC-ympäristössä toimiva konenäköohjelmisto/algoritmikirjasto, jonka yli 40 vuotinen historia alkaa mikroprosessoripohjaisen algoritmikehityksen alkujuurilta. Avoin Vision Pro tarjoaa vapauden käyttää teollisten rajapintojen kautta kuvanlähteenä kaupallisia kameroita ja kuvankaappauskortteja. Vision Pro:ssa yhdistyvät Cognexin algoritmiosaaminen perinteisen 2D- , 3D-konenäön ja neuroverkkojen osa-alueilta. Käyttäjilleen se tarjoaa laajat työkalukirjastot kehittää konenäkösovelluksia paikoituksen, mittauksen, laadunvalvonnan ja tunnistamisen osa-alueilla.
Cognex

Vision Pro 10 -ohjelmisto

Cognex Vision Pro sisältää kattavat konenäkötyökalut teollisen konenäkösovelluksen tekemiseen sisältäen algoritmit mm. monipuoliseen hahmontunnistukseen, kalibrointiin, mittaukseen, kuvan suodatukseen, vikojen etsintään, OCR/OCV -luentaan, 1D/2D -koodien lukuun, fotometriseen stereo kuvaukseen ja Deep Learning -sovelluksiin (optio) jne. Konenäkökehitystä helpottaa graafinen Quick Build -testiympäristö ja Designer -sovelluskehitin, jolla saa nopeasti kasaan ajettavan ohjelman käyttö-, tietokanta- ja, ”audit trail” -liitymineen. Ohjelmistokehitykseen saatavilla myös .NET C# ja C++ API.

Vision Pro Deep Learning

Cognex Vision Pro Deep Learning on ohjelmisto lisämoduuli Vision Pro 10:tä varten. Moduuli on suunniteltu teollisuusautomaation neuroverkko (AI) -pohjaiseen kuvankäsittelyyn ja tunnistamiseen. Deep Learning -algoritmit mahdollistavat monimutkaisten tunnistus-, kokoonpanojen tarkastus-, vikojen haku-, luokittelu- tai tekstinlukusovellusten toteuttamiseen helposti kameroilla.

Cognex työkalut on jalostettu helppokäyttöisiksi eivätkä vaadi syvällistä osaamista neuroverkkoteknologiasta. Oppiminen / testaaminen tapahtuu PC:llä käyttäjän tuottamien mallikuvien pohjalta graafisessa ympäristössä ja työkalut tuottavat automaattisesti analyysin neuroverkon toimivuudesta ”offline” -tilassa vähentäen turhaa testaamista tuotantolinjoilla.

Cognex Deep Learning tuo uuden helpomman ratkaisumallin konenäkösovellusten toteuttamiseen vaatimalla vähemmän osaamista ja tuomalla neuroverkon joustavuuden kaikkien käyttäjien saataville.

IPC5 Vision Controller

Cognex IPC5 Vision Controller on valmis Cognex-sertifioitu teollisuus-PC maksimissaan neljän GigE-matriisikameran tai neljän GigE-viivakameran 2D/3D-konenäkösovelluksiin. IPC5 toimitetaan Vision Pro -ohjelmisto asennettuna ja valmiina toimintaan. Kone tarjoaa myös CC24 I/O-kortin ominaisuudet (katso alla). Helppo käyttöönotto ja Cognexin varastoima ja takuuohjelman alainen laitteisto.

VC1080 Deep Learning Vision Controller

Cognex VC1080 Vision Controller on Cognex-sertifioitu teollisuus-PC ensisijaisesti Vision Pro Deep Learning -sovellusten tarpeisiin. Verrattuna IPC5 -laitteeseen VC1080 on varustettu järeällä GPU:lla neuroverkkolaskennan tehostamiseksi, sekä sisältää myös Cognex CFG-8724 kuvankaappauskortin (katso alla). Cognex varastoima ja takuuohjelman alainen laitteisto.

CIC-Kamerat

Cognex VC1080 Vision Controller on Cognex-sertifioitu teollisuus-PC ensisijaisesti Vision Pro Deep Learning -sovellusten tarpeisiin. Verrattuna IPC5 -laitteeseen VC1080 on varustettu järeällä GPU:lla neuroverkkolaskennan tehostamiseksi, sekä sisältää myös Cognex CFG-8724 kuvankaappauskortin (katso alla). Cognex varastoima ja takuuohjelman alainen laitteisto.

CFG-8724 Frame Grabber

Cognex CFG-8724 on luotettava kuvankaappauskorttiratkaisu niille, jotka haluavat käyttää omaa PC:tä ja varmistaa luotettavan videon siirron GigE Vision -yhteensopivilta teollisuuskameroilta. CFG-8724 asennetaan PCI Express x4 -väylään ja siinä on neljä itsenäistä PoE Gigabit Ethernet -porttia kameroita varten. Tällä kortilla taattu 100MB/s videonsiirto per GigE -portti. Vision Pro -lisenssi voidaan myös liittää suoraan korttiin, jolloin erillistä USB-donglea ei tarvita.

CC24 IO-Card

Cognex CC24 I/O-kortti laajentaa PC:n liityntätarjontaa yhdessä Vision Pro -ohjelmiston kanssa. Vision Pro -lisenssi voidaan myös liittää suoraan korttiin, jolloin erillistä USB-donglea ei tarvita.

  • 24kpl reaaliaika I/O:ta (8 input / 16 output, kaikki opto-erotettuja)
  • Tuki pulssiantureille
  • Teollisuus Ethernet -portti, joka tukee: Ethernet/IP (EIP), Profinet, SLMP ja TCP/IP.
  • Integroitu CPU, jonka reaaliaika ydin huolehtii kortin luotettavasta/viiveettömästä toiminnasta.
  • Suojattu Vision Pro -lisenssi (optio)

Rainer Huttunen

(KONENÄKÖ & ID)

Ota yhteyttä